Както всички други творби и тази песен на музиканта има за

...
Както всички други творби и тази песен на музиканта има за
Коментари Харесай

Илия Луков подарява на всички българи за Гергьовден една специална нова песен

Както всички други произведения и тази ария на музиканта има за цел да пази и популяризира на българщината

По мотив празника на Свети Георги Победоносец националният певец  Илия Луков подарява на всички българи новата си ария – „ Преподобна Стойна “.

Датата 6-ти май е не инцидентно е определена за премиера на песента. Лирическият воин – Стойна Димитрова, известна като Преподобна Стойна или Стойна Калугерята, е българска отшелника, считана за ясновидка и лечителка. С днешния празник я свързва църквата „ Свети Георги “ в село Златолист. Тя е заровена в двора на храма и оказва помощ на хората, помолили се на гроба ѝ.

Вижте клипа и чуйте песента, разказваща за чудесата ѝ.



Текстът на песента е написан от Катя Кирянова, музиката е на Илия Луков, аранжиментът и оркестрацията са дело на - Ристо Краповски. Звуците на китара и тамбура, които допълват мелодията са в осъществяване на Вели Чаушев. Клипът е сниман от Момчил Александров, а монтажът е на Николай Алексиев.

В облика на младата Преподобна Стойна се превъплъщава Росица Миликина, а отшелнишката в зрелост изиграва Севда Христова – Торимацова.

Както всички произведения на Илия Луков и песента за Преподобна Стойна има за цел да пази и популяризира на българщината и историите ни, които не трябва да бъдат забравени.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР